Leipuri Hiiva♥

Leipuri Hiivan Rakkaimmat Reseptit

Porkkana sosekeitto

(4 ruokailijalle)
 
AINEKSET:
 
300g (3-4) porkkanaa tai pakastettua sosetta
8 DL vettä
2 rkl kasvisfondia, tai yksi kasvisliemikuutio
100 g sulatejuustoa(esim. koskenlaskija tai olympia)
1 TL basilikaa
yrttisuolaa
muskottipähkinää
tuoretta kirveliä tai basilikaa
 
 
1. Pese kuori ja paloittele porkkanat. Kuumenna vesi kiehuvaksi, lisää porkkanat ja liemitiiviste. Keitä noin 20 minuuttia.
 
2. Soseuta porkkanat sauvasekoittimella ja kuumenna keitos kiehuvaksi. Jos käytät porkkanasosetta, lisää se kiehuvaan liemeen ja keitä noin 10 minuuttia.
 
3. Paloittele joukkoon sulatejuusto. Sekoita ja keitä kunnes juusto sulaa. Mausta keitto basilikalla, yrttisuolalla ja muskotilla. Silppua valmiin keiton pinnalle tuoretta kirveliä tai basilikaa.
 
VALMIS! :)
 
ohje oli peräisin kirjasta Sata soppaa.  Kirjoittaja Riitta pohjanluoma. Kiitokset hänelle.
 
♥: Cit Cat Chasimír

 

 


Mokka-/suklaaruudut

(n. 25 palaa)

Ainekset:
3-4 munaa
3 dl sokeria
4½ dl vehnäjauhoja
½ dl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
100 g sulatettua voita
1 dl maitoa

Kuorrute:
300 g tomusokeria
2 rkl kaakaojauhetta
½ dl sulatettua voita
(n. ½ dl kuumaa kahvia mokkapaloissa)

Riko munat ja sekoita sokerin kanssa. Sekoita kuivat ainekset keskenään ja lisää ne sitten seokseen.
Lisää joukkoon maito sekä voi ja sekoita.

Kaada taikina leivinpaperille varustetulle, reunalliselle pellille ja tasoita nuolijalla.
Laita pelti 225 asteiseen uuniin noin 15 minuutiksi.

Mittaa sillä välin kulhoon tomusokeri, kaakao, sulatettu voi (ja kuuma kahvi) ja sekoita tasaiseksi.
Kaada kuorrute lämpimälle torttulevylle ja levitä nuolijalla tasaiseksi kerrokseksi. Ripottele ripeästi nonparelleja/muita koristeita päälle. Leikkaa paloiksi ja....

NAUTI:D♥

♥: Brunéta Chocolate


                     

 Maailman mahtavimmat suklaapallot 
(n. 20 keskikokoista palloa)

Ainekset:
100 g voita
3 dl kaurahiutaleita
2 rkl kaakaojauhetta
4 rkl sokeria
1 rkl vettä (tarvittaessa)

Koristeluun:
Raesokeria, strösseliä, rouhittua suklaata

Ohjeet:
Sekoita voi kaurahiutaleiden kanssa ja lisää kaakao sekä sokeri. Jos seos on kuivaa, voit lisätä ruokalusikallisen vettä. Pyöritä pieni määrä seosta kädessäsi, kunnes se on pallon muotoinen. Jatka samalla tavalla lopulla seoksella. Tämän jälkeen pyörität pallot valitsemassasi koristeessa; itse käytin tässä raesokeria:) Valmista;D

Tässä on nyt toisen blogini nimi, koska en löytänyt tätä kuvaa enää tietokoneeltani, vaan jouduin etsimään sen omasta blogistani:D

♥: Brunéta Chocolate
                                                                                                            


Juustokakku (8-10 henk.)
Ainekset:
225 g Digestive-keksejä
75 g voita
675 g maitorahkaa/tuorejuustoa
1½ dl sokeria
3 kananmunaa
1 sitruuna
muutama pisara vaniljauutetta
kesäisiä marjoja
Ohjeet:

  1. Lämmitä uuni ensin 150 asteeseen. (kaasu-uuni 2) Voitele irtopohjavuoka (halkaisija 23 cm) voilla.
  2. Pistä keksejä pakastepussiin. Hakkaa niitä kaulimella kunnes ne ovat hienoa murua. Voit myös jauhaa monitoimikoneessa.
  3. Sulata voi paistinpannussa. Lisää keksinmurut ja hämmennä sekaisin. Kaada seos kakkuvuokaan ja painele se tasaiseksi. Jäähmetä jääkaapissa.
  4. Pane monitoimikoneeseen tuorejuusto, sokeri, kananmunat, sitruunan kuori, vaniljauute ja reilu painallus sitruunan mehua. Pyöritä koneessa sileäksi. (eikö ole konetta? Vatkaa puukauhalla).
  5. Kaada seos keksimurupohjan päälle. Paista 35-40 min. Kytke lämpö pois uunista. Jätä kakku uuniin kiinteytymään. Jäähdytä ainakin kaksi tuntia.
  6. Koristele kakku hedelmillä tai marjoilla.
  7. Done! :D
♥: Cit Cat Chasimír & Brunéta Chocolate

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti